איסור לישה בשבת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 15/04/02 12:32 ג באייר התשסב

שאלה

אלו הם דיני עשיית בלילה עבה ובלילה רכה בשבת, ומדוע שניהם שונים? תודה.

תשובה

ב"ה י' אייר תשס"ב

ללירז שלום!

בלילה עבה אסור להכין בשבת מדין תורה, ובלילה רכה אסור רק מדרבנן- שולחן ערוך אורח חיים סימן שכ"א.

ההגדרה הכללית היא שבלילה עבה היא בלילה שהיא קשה עד שהיא גוש אחד, ואילו בלילה רכה היא בלילה נוזלת שניתן למוזגה מכלי לכלי, באחרונים יש הגדרות יותר מדוייקות, ניתן לעיין בשמירת שבת כהלכתה פרק ח' הערה כ"ה במקורות שמביא שם.

עיקר איסור לישה הוא בבלילה עבה ולכן דינה חמור יותר מבלילה רכה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת