אינטרנט, רב, טלוויזיה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/09/03 15:09 יד באלול התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

1) עם כל המאמרים, ההלכות וכו' ששמעתי על הצפייה בטלויזיה, האם זאת מצווה לעזור לחבר ל"הגמל" מהצפייה? (במקרא שהטלוויזיה משפיעה עליו בצורה לא בריאה לנשמה ולגוף...)? ואם לא - אז אולי בכוון ההפוך: "לא תוכל להתעלם..."???

2) אני משתמש באינטרנט לקרב המון יהודים לדת, להסביר ולהבהיר את הדת, לעזור לאנשים, להחכים, ללמוד תורה וללמד והרבה להתחזק באמונה.

אבל - - - (לצערי ובקטנותי הרבה....!!!!!!!) לעיתים רחוקות אני נופל בהרהורים כתוצאה מהפרסומות באינטרנט....

ואני מאוד מתלבט מצד אחד של הזכויות באינטרנט, ומצד שני בחטאים ממנו... יש לציין שבכל מקום (בעוונותינו הרבים וליגוני הרב!!!!) ישנם פרסומי תאוות........

3) למשפחתי אין רב קבוע.

האם אני צריך להעיר להורים שלי שיעשו רב? ואם כן, איך לפנות אליהם(ומה להגיד להם)?

תודה כבוד-הרב!!!

תשובה

בס"ד

1- מצווה. רק תעשה זאת בחכמה.

2- או שתחליף אימייל כל הזמן. או שלא תגלוש לאתרים שמוכרים את הכתובת שלך למפרסמים מלוכלכים. אם זה לא עוזר - פשוט תתנתק מהאינטרנט ותקרב ליהדות בדרכים שאין בהם נפילות.

3- אין להעיר. רק אתה השתדל להתדבק ברב קבוע.

בהצלחה