אין חשק להתפלל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/04/02 18:11 א באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני נערה בת 16 ורציתי לדעת מה עושים במקרה שאין חשק להתפלל או כשעייפים מדי ולא מצליחים להתרכז בתפילה?

האם מספיק להגיד ברכות השחר?

תשובה

בס"ד

חושבים כעת על החיילים הנמצאים בג'נין או ברמאאללה ומסכנים את חייהם למענך.
חושבים על הנשים והילדים שלהם שחוששים מאוד לחייהם ולא יודעים עד כמה.
חושבים על האימהות של עשרות אלפי החיילים בגבול הצפון.
חושבים על שרי הממשלה שצריכים לקבל החלטות גורליות ולא תמיד יודעים מה טוב.
לא תמיד יש להם כוח להחליט נכון.
לפעמים משתלט עליהם הרצון להיות פופולארי ולא הרצון להחליט טוב למען עם ישראל.
חושבים על המחלוקת שיש בעם ישראל וצריך אחדות.
חושבים על השופטים המבולבלים של בית המשפט העליון שצריכים לקבל הרבה שכל ולא מקבלים.
חושבים על אלפי הפצועים הנמצאיםכעת בבתי החולים וסובלים ונאנקים מהפגיעות של כל הפיגועים האחרונים.
חושבים על העניים שאין להם לחם וחלב לתת לילדים שלהם לישון על לב שבע.
חושבים על הפיגועים המתוכננים ברגעים אלה ממש.
חושבים על המתאבדים הנמצאים כעת בדרך והתפילה שלך!! יכולה לגרום להם תאונת עבודה ולעלות לשמים או לרדת לשאול בסערה גדולה..

כן כן כן
התפילה שלך יכולה לגרום!!
זה בדוק!!

איך את יכולה שלא להתפלל מעומק הלב?