איך קובעים תאריך אזכרה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/03/02 15:10 כב באדר התשסב

שאלה

שלום לרב

אבי ז"ל נפטר בכ"ח באדר דאשתקד.נקבר ב א' ניסן דאשתקד.תאריך פטירתו הגרגוריאני 25-03-01.

מתי יחול יום השנה לפטירתו ולפי איזה מאורע נקבעת האזכרה השנתית?

בברכה אבי

תשובה

בס"ד

את האזכרה של השבעה והשלושים - קובעים לפי הקבורה. את האזכרה של השנה - קובעים לפי הפטירה.

לכן האזכרה תהיה בכח אדר בכל שנה. ובלבד שהפטירה היתה בשעות היום דהיינו לא בליל כט אדר.
השנה שנת תשסב יוצא כח אדר ביום שלישי ולכן האזכרה תהיה או ביום שני בערב אחרי השקיעה או ביום שלישי לפני השקיעה.