איך עושים שלום בית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/07/02 08:33 כב באב התשסב

שאלה

כבוד הרב,

בהקשר לשאלתו של ,,,בעניין תפקיד האשה בבית היהודי. אמנם יש דברים מוגדרים וכתובים ועל פיהם צריך לסלול את דרך הנישואים אך כמו שציינת צריך להפעיל את השכל הישר,

האומנם ?!

מה עושים באם הבעל מתנהג בגסות -מקלל ומגדף ואומר דברים משפילים ואינו מקיים את הנאמר בציטוט הלכה יט', בין היתר: ויהיה דיבורו עמה בנחת ולא יהיה עצב ורוגז..?

כמה אפשר לכבד את הבעל אם התנהגותו אינה הולמת כלל?

מדוע הדרישות מהאשה בעניין אישות הן כ-וטו?

ומה עושים במקרים כמו לעיל כאשר הבעל דורש את שלו?

איך אני האשה, אמרוה להרגיש ?

בכבוד רב ובברכה,

תשובה

בס"ד

איני מכיר את התכתובת שאת מציינת במכתבך. אך אני חושב שהבעל צריך להתיחס את אשתו כאל האשה החשובה ביותר בעולם. אבל היא לא צריכה לצפות ליחס כזה.

כן האשה צריכה להתיחס לבעלה וגם הוא לא צריך לצפות ליחס הזה.

לכל הסיכסוכים בחיי נישואים יש שורש. והשורש של רוב מוחלט מהסיכסוכים הוא התלות.

הבעל אומר אני אוהב את אשתי ומוכן ללכת למענה עד סוף העולם. הוא אומר כך והוא מרגיש כך ובאמת זה רצונו.
אבל,,,,,
יש לזה תנאי שהיא תעשה א. ב. ג. ד. וכו'

כנ"ל האשה. היא התחתנה עם מישהו שהיא אוהבת אותו אהבת נפש ומוכנה למסור את נפשה בשבילו.
אבל,,,,,
יש לזה תנאים כנ"ל.

כשמגיעים לשלום בית רוב הבעיות אינם בזה שבני זוג אינם מוכנים להשתנות ולהתנהג יפה אחד לשני אלה דוקא בזה שהם עושים "תנאי".

אני אהיה בסדר אם הוא יהיה בסדר
אני אהיה בסדר אם היא תהיה בסדר

התנאי הזה הוא הרסני. כיון שתמיד יש איזו טעות קטנה ואז מתחיל גלגל של תגובות שרשרת הרסניות.

אם רואים שבני הזוג פניהם באמת לשלום צריך להוריד את התנאי הזה ולמחוק אותו כליל.
אני אהיה בסדר בכל מקרה.

כל זה כמובן אם יש יסוד אמיתי של כנות משני הצדדים לשלום ורק לא יודעים איך להתנהג. או שנכנסו לסחרור.

לכן צריך לעשות שלוש שלבים:

א- לראות את כנות הכוונות של שני הצדדים.
ב- לדעת מה לעשות.
ג- לבטל תנאים בין אחד לשני.

בהצלחה.

מתחילות בכ בתנאי שהיא תכבד אותי. הוא א
האשה אומרת אניה
הגדול הבעיה הגדולה של כל