איך עושים שינוי שם?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/12/03 16:28 ט בכסלו התשסד

שאלה

ב"ה

קראתי על שינוי שם בתשובה:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=16104

איך עושים שינוי שם?

תשובה

בס"ד

[סדר שינוי השם]

יאספו עשרה אנשים וכדאי שיהיו בהם אנשים שהם תלמידי חכמים .

ויתאספו בקדושה ובטהרה. בתפילה ויחוד הדעת ויקראו תהילים ויש נוהגים לצום באותו יום להתטהר ולהתקדש לצורך ברכה זו. כך הוא סדר שינוי השם:

א. יאמרו ל"ז מזמורים אלו: כ, ו, ט, יג, טז, יח', כב', כג', כה' ל, לא, לב, לג, לו, לז, לח, לט, מא, מט, נה, נו, סט, פו, פח, פט, צ, צא, קב, קג, קד, קז, קטז, קיח, קמב, קמג, קכח.

ב. אח"כ יאמרו בפרק קי"ט שהוא לפי אלף בית את כל הפסוקים של שמו החדש של האדם. כגון אם שמו יעקב יאמר: את שמונת הפסוקים של אות י', את שמונת הפסוקים של אות ע'. את שמונת הפסוקים של אות ק', ואת שמונת הפסוקים של אות ב'.

ג. אח"כ יאמרו: כל פסוקי האותיות מהשם קרע שטן בפרק קי"ט כנ"ל מכל אות שמונה פסוקים.

ד. אחר כך קוראים את השם:

[לאשה:] מִי שֶׁבֵּרַךְ אִמּוֹתֵינוּ הַקּדוֹשׁוֹת שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל ולֵאָה וּמִרְיָם הַנּבִיאָה וַאֲבִיגַיִל ואֶסְתֵּר הַמַּלְכָּה בַּת אֲבִיחַיִל, הוּא יבָרֵךְ אֶת הַיַּלְדָּה - הבחורה - האשה הַזֹּאת ויִקָּרֵא שׁמָהּ (פלונית בת פלונית), בּמַזָּל טוֹב וּבִשְׁעַת בּרָכָה, בִּבְרִיאוּת, בּשָׁלוֹם וּמְנוּחָה. וִניזַכֶּה לִרְאוֹת בּשִׂמְחָתָהּ וּבְחֻפָּתָהּ, בּעֹשֶׁר וכָבוֹד, דּשֵׁנִים ורַעֲנַנִּים ינוּבוּן בּשֵׂיבָה, וכֵן יהִי רָצוֹן ונֹאמַר אָמֵן:

[לאיש:] מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ הַקּדוֹשִׁים והַטּהוֹרִים, אַבְרָהָם יִצְחָק ויַעֲקֹב, מֹשֶה ואַהֲרֹן, דָּוִד וּשְׁלֹמֹה, הוּא יבָרֵךְ אֶת הַיַּלְד - הבחור - האיש ויִקָּרֵא שמו בישראל (פלוני בן פלונית), בּמַזָּל טוֹב וּבִשְׁעַת בּרָכָה, בִּבְרִיאוּת, בּשָׁלוֹם וּמְנוּחָה. וִניזַכֶּה לִרְאוֹת בּשִׂמְחָתו וּבְחֻפָּתו, בּעֹשֶׁר וכָבוֹד, דּשֵׁנִים ורַעֲנַנִּים ינוּבוּן בּשֵׂיבָה, וכֵן יהִי רָצוֹן ונֹאמַר אָמֵן:

ה. אחר כך מברכים את בעל\ת השם החדש:

[מי שברך לאיש]
יהִי שֵׁם אֲדֹנָי מבוֹרָךְ מֵעַתָּה ועַד עוֹלָם
מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ הַקּדוֹשִׁים והַטּהוֹרִים, אַבְרָהָם יִצְחָק ויַעֲקֹב, מֹשֶה ואַהֲרֹן, דָּוִד וּשְׁלֹמֹה, אֵלִיָּהוּ וֶאֱלִישָׁע, הוּא יבָרֵךְ ויִשְׁמוֹר ויִנְצוֹר ויַעֲזוֹר וִירוֹמֵם וִינָשֶׂא ויַעֲלֶה למַעְלָה הַשֵּׁם הַטּוֹב )פלוני בן פלונית(, הוּא וכל אֲשֶׁר לוֹ. מֶלֶךְ מַלְכֵי הַמּלָכִים בּרַחֲמָיו יִשְׁמרֵהוּ וִיחַיֵּהוּ, מִכּל צַעַר וַנֶּזֶק יָצִילֵהוּ, ויַאֲרִיךְ יָמָיו בּטוֹב וּשְׁנוֹתָיו בַּנְעִימִים.
לבחור: וִיזַכֵּהוּ הָאֵל לחוּפָּתוֹ בּחַיֵּי אָבִיו וּבְחַיֵּי אִמּוֹ.
לנשוי: ויִפְקדֵהוּ הָאֵל בּבָנִים שֶׁל קַיָּמָא.
לאבא: ויִשְׁמוֹר לוֹ הָאֵל בָּנָיו הַנּעִימִים ויִתֵּן לוֹ עוֹד אֲחֵרִים בּחַיָּיו.
לחולה: ויִשְׁלַח לוֹ הָאֵל רפוּאָה שׁלֵמָה בְּתוֹךְ כּל שְׁאַר חוֹלֵי יִשְׂרָאֵל בְּרְמַ"ח אֵבָרָיו וּבִשְׁסָ"ה גִידָיו. אֵל נָא רפָא נָא לוֹ, אֵל נָא רפָא נָא לוֹ, והַחֲלִימֵהוּ והַחֲזִיקֵהוּ והַבְרִיאֵהוּ והַחֲזִירֵהוּ לאֵיתָנוֹ הָרִאשׁוֹן, וכֵן יהִי רָצוֹן, ונֹאמַר אָמֵן.

[מי שברך לאשה]
יהִי שֵׁם אֲדֹנָי מבוֹרָךְ מֵעַתָּה ועַד עוֹלָם
מִי שֶׁבֵּרַךְ אִמּוֹתֵינוּ הַקּדוֹשׁוֹת והַטּהוֹרוֹת, שָׂרָה ורִבְקָה, רָחֵל ולֵאָה, מִרְיָם הַנּבִיאָה וַאֲבִיגַיִל ואֶסְתֵּר הַמַלְכָּה בַּת אֲבִיחַיִל, הוּא יבָרֵךְ ויִשְׁמוֹר ויִנְצוֹר אֶת הָאִשָׁה הַכּבוּדָה )פלונית בת פלונית( הִיא וכֹל אֲשֶׁר לָהּ. מֶלֶךְ מַלְכֵי הַמּלָכִים בּרָחֲמָיו יִשְׁמרָהּ וִיחַיֶּיהָ וּמִכּל צַעַר וַנֶּזֶק יָצִילָהּ ויַאֲרִיךְ יָמֶיהָ בּטוֹב וּשְׁנוֹתֶיהָ בַּנְעִימִים.
לבחורה: וִיזַכֶּהָ הָאֵל לחוּפָּתָהּ בּחַיֵּי אָבִיהָּ ואִמָּהּ.
לנשואה: ויִפְקדָהּ הָאֵל בּבָנִים זכָרִים שֶׁל קַיָּמָא.
לאם: ויִשְׁמוֹר לָהּ הָאֵל בָּנֶיהָ הַנּעִימִים ויִתֵּן לָהּ עוֹד אֲחֵרִים בּחַיֶּיהָ.
לחולה: ויִשְׁלַח לָהּ הָאֵל רפוּאָה שׁלֵמָה בְּתוֹךְ כּל שְׁאַר חוֹלֵי יִשְׂרָאֵל בִּרְנָ"ב אֵבָרֶיהָ וּבִשְׁסָ"ה גִּידֶיהָ. אֵל נָא רפָא נָא לָהּ, אֵל נָא רפָא נָא לָהּ, והַחֲלִימָהּ והַחֲזִיקַהּ והַבְרִיאָהּ והַחֲזִירָהּ לאֵיתָנָהּ הָרִאשׁוֹן, וכֵן יהִי רָצוֹן, ונֹאמַר אָמֵן.

בהצלחה