איך מתגברים על יצר הרע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/04/02 11:04 ז באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שליט"א שלום!

נפתח בזה שאני לא מצאתי שם לכותרת ומכוון שזה גם דחוף קראתי לה ככה.

אז זה מתחיל ככה:

אני כבן 16 ולפני כשנה התחלתי לחזור בתשובה לא הייית חילוני אבל הייתי דתי לא מקפיד.

היום ב"ה אני יותר מאמין ויותר דתי מלפני כשנה אבל, עדיין יש בי את העבר והוא הוצאת זרע לבטלה אני ממש מרגיש שאני לא עומד בזה אני כל פעם אומר לעצמי שיהיה מה שיהיה אני אל יעבור על זה אבל אני שוגה ושוגה ושוב שוגה.

אני יודע שאני אמור לשמש דוגמא ואכן כך אני עושה כלפי חוץ אני יכול לשמש דוגמא אבל כשאני עם החבר'ה אני לא ממש מצליח לעמוד בהרבה דברים וכן גם כשאני עם עצמי לבד ניסיתי כבר קריאת תהילים אבל אני אל מתקשר לזה והספקתי ועשיתי את החטא שלי. החלטתי ללמוד וגם זה לא עבד, וכן גם הרבה דברים קרו לי.

אבקש מהרב אם הוא יכול להתפלל עלי ולבקש ממנו שיבקש מורו ורבו הרב מרדכי אליהו שיעשה כן.

אני ממש נואש ואני בדיכאון כל פעם אחרי שאני חוטא בזה אבקש גם את תגובת הרב על מכתב זה.

אני.

ותודה רבה רבה רבה.

תשובה

בס"ד

אני קורא וחוזר וקורא את דבריך ומחפש את הדרך לעזור לך בעצה, מלבד התפילה שביקשת.

אני מניח שכבר קראת את העצות שניתנו כאן באתר למקרים כאלו ודומיהם ואם פנית כנראה שזה לא עבד אצלך.

האמת היא שהעצות הללו מועילות לא כאשר קוראים אותם, זה מועיל רק כאשר מתרגלים אותם פעם אחר פעם, מתעקשים עליהם, נלחמים עליהם. רק אז מצליחים.

אספר לך על עצה אחת שאמרו חז"ל שאותה תיקח ולא תעזוב!! הם אמרו:
אבר קטן באדם. מרעיבו - שבע! משביעו - רעב!

במשפט פשוט זה יש כל כך הרבה חכמה ונסיון חיים. הנסיון אומר שכאשר אדם מוותר ליצרו פעם אחת, הוא כאילו נרגע לאיזה זמן. אבל התוצאה היא רעב יותר גדול.
עוד כניעה מביאה רעב עוד יותר גדול, עד שהנכנעים הגדולים ביותר, אנשי התאוה הגדולים מחפשים כל היום נשים ותאוות וגירויים ומכונים ועיסויים ופרוצות מכל הצבעים ומכל הצורות ומכל הדגמים. אחר כך מחפשים מכונים להגברת היצר ועוד ועוד וכל היום הם בציד וברעב למין ונשים ותמונות ואינטרנט רע וסיפורים גסים ועוד ועוד. שאיני רוצה לפרט מפני הצניעות.
כל התגברות התאוות הללו באו כי הם לא למדו שהרעב הנורא הזה בא דוקא בגלל שהשביעו את יצרם.

כל זה הוא הפך מדרך האכילה של לחם וכד', שם האוכל - שבע. כאן האוכל - רעב.

ההפך גם נכון. מרעיבו - שבע.
כל יום שבו תצליח להתגבר על היצר לא מגביר את קושי המלחמה, יומים של צום מאוכל עושים אותך יותר חלש ורעב, יומים של צום משז"ל עושים אותך יותר שבע.

אם הצלחת להתגבר יום אחד? למחרת יהיה לך יותר קל.
התגברת יומים - עוד יותר קל.
זה לא פשוט כי היותר קל הזה הוא עדין קשה. יש לו עבר, אבל אתה בדרך הנכונה.
התגברת שלוש ימים - עוד יותר קל.

מסקנה.
תגדיר לך רק יום אחד. או רק שבוע אחד שבו אתה נלחם עם היצר הזה ומביס אותו. אחד. אחר כך זה יהיה הרבה יותר קל.
כדי להצליח במשימה זו עליך לשלב במלחמה כמה וכמה עצות שניתנו בתשובות אחרות. קרא שם ויעזרו לך.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=5468
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3643

בהצלחה