איך מתגברים על היצר של שז"ל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/03/02 02:27 יח בניסן התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום.

אני כבן 16 וחוזר בתשובה.

המון הנהגות רעות שלי נפלו ממני ונשכחו אולם הנהגה רעה מאוד וגדולה מכולם לא נפלה ואני לא מצליח להתגבר עליה כמה שאני מנסה אני מאוד רוצה להתגבר עליה ואני פשוט לא רואה את ה"פתחו לי פתחו של מחט ואפתח לכם עולם ומלואו" אני מנסה ומתאמץ אבל כל פעם שוגה באותה עבירה של הוצאת זרע לבטלה אני לא מצליח להתמודד עם זה זה גדול מעלי.

אני יודע מה העונש של זה כי דברו איתנו בישיבה על זה ואני לא מצליח. ניסיתי הרבה שיטות כמו לקרוא תהילים אבל זה באותו רגע לא מעניין אותי ואני מתייאש ניסיתי גם ללמוד משהו קודש אבל אני מתייאש מאותה סיבה. כמה שאני מחפש דברים למנוע את עצמי מזה אני לא מצליח.

אבקש אם תוכל להציע לי משהו שיעזור לי ושיוכל לעניין אותי.

בברכה אני.

תשובה

בס"ד

אני רוצה להפנות אותך לכמה תשובות שנכתבו בנושא
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=5631
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=5175
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2777

אני מניח שאתה יכול יותר טוב ממני למצוא את התשובו הרבות שנכתבו כאן באתר ובמקומות אחרים על נושא זה.

העיקר הוא לא לקרוא מה כתוב כאן. העיקר הוא
להתאמן על זה
להתאמן

אין דרך אחת!

גם כשאדם יודע משהו הוא צריך להתחיל להרגיל את עצמו לביצוע המשימה.
כך עושים בצבא עם טירונים.
כך עושים בשיעורי נהיגה.
כך עושים עם ,,,חמורים סוסים כלבים שרוצים לאלף אותם.

הגוף לא שונה מהחמורים הללו בהרבה.
יש לגוף הרגלים ויש צורך ללמוד איך מאלפים אותו.

אם יש לך הכרה ברורה שזה חטא. רק אילוף זה הפתרון.
על זה בדיוק נאמר: "בתחבלות תעשה לך מלחמה".

למשל:
אל תישן לבד, רק בחדר עם אנשים אחרים.
לך לישון רק כשאתה עייף ביותר.
התרחץ במים קרים.
אל תאכל מאכלים בשריים שמנים וכד'.
קבל על עצמך לצום כל פעם שדבר כזה קורה לך. אולי תקבל על עצמך לתת מאה שקל לצדקה כנ"ל.
אחרי פעמים או שלוש כבר תשכח מזה.

בהצלחה