איך מתגברים על גאוה ועוד'

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/03/02 04:24 יא בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

ראשית אני מבקש סליחה על השאלה ששלחתי ריקה כי התבלבלתי סליחה.

1.רציתי לשאול האם פסלונים של חיות ובני אדם זה ע"ז?

ואם כן איך אפשר להוציא את זה מהבית אני לא בטוח שאמא שלי תשמח מזה?

2.האם אין שום קולא בעניין נטילת ידיים בשרותים ?שאלתי אברך לפני המון זמן והוא אמר שאפשר לסגור את המכסה של השרותים אם אני לא טועה כך הוא אמר.

3.איך מתגברים על מידת הגאווה?(אני יודע שהתשובה תהיה ארוכה) ואם יש ספרים כמו אורחות צדיקים ומסל"ש שעוסקים בנושא?

4.אם חנות אני בספק אם פתוחה בשבת האם יש בעיה לקנות דרבוקה ממנה?ואם יש בעיה מה לעשות עם הדרבוקה?

תודה רבה רבה מ.

וממש כל הכבוד על השו"ת

תשובה

בס"ד

1- ראה תשובה מה מותר ומה אסור בתמונות
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3356
נסה בעדינות להסביר לאמא שזה אסור, ולשלוח אותה לרב שיענה לה מה אסור.
2- יש קולא רק אם יש מחיצה שמפרידה בין הכיור לשירותים.
3- מציע את מסילת ישרים. וכן מהר"ל בנתיבות עולם שער הענוה. וחוץ מהלימוד כדאי מאוד להתאמן על זה, איך מתאמנים? זה ארוך להסביר אבל נסה לקבל על עצמך לקרוא ארבעים יום רצוף את אגרת הרמב"ן. כל יום.
4- מותר לקנות.ואם יש אחד שודאי לא מוכר בשבת, עדיף לקנות ממנו אם המחיר והתוצרת שווים.