איך להיות תלמיד חכם גדול

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/05/02 10:31 כ בסיון התשסב

שאלה

ראשית שלום רב כבוד הרב!

עיינתי בשאלה 2239 והינני רוצה לידעך כי ברצוני להיות תלמיד חכם גדול אך מספר מכשולים עמדו לפני לאחר שקראתי את המכתב.

ברצוני להשיג ספרים כמו: אור החיים מסילת ישרים ספריו של הרש"ש ושל האר"י זצוק"ל. אם תוכל בבקשה כבוד הרב לכתוב לי

א. איל אוכל להשיג ספרים אלו

ב. איזה דברים וסעיפים (מפורטים)

מה עליי לעשות ואיך לחיות. ואיך בקיצור להפוך לאדם גדול מאוד ביהדות. תודה רבה על הקדשת זמנך.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

השאיפה הזו להיות תלמיד חכם גדול היא שאיפה כל כך טובה שאני רק רוצה לברך אותך על כך.

אתה בודאי יודע שעל מנת לממש את השאיפה הזו צריך לעבוד קשה. כל מי שהגיע למדרגות כאלו עבד קשה מאוד.

למד הרבה.
תיקן את מידותיו
נזהר מגאוה.
נזהר מתאוה
נזהר מפגיעה בחבריו
נזהר מכעס
ניצל היטב את כל רגעיו
למד היטב
הבין את לימודו
עבד את ה' בשמחה

הוא עשה כל הדברים אלה ובודאי עוד הרבה אחרים ורק אחר כך הוא זכה להיות גדול בישראל.

ולכן אם אתה שואל אני רוצה להציע לך ללכת במסלול טוב שיוליך אותך שלב אחר שלב מקומה ראשונה לקומה שניה שתוכל להצליח.
שלא תטעה לבנות קומה שניה בלי שהקומה הראשונה כבר מיוצבת ואז הכל יפול ויקרוס.

הקומה הראשונה - מסילת ישרים.
הקומה השניה - ספר הכוזרי.
הקומה השלישית - כתבי המהר"ל.

הקומה העשירית - כתבי האר"י
הקומה האחד עשר - כתבי הרש"ש.

את הקומות הרביעית ומעלה לא כתבתי לך כיון שהם שונות מאחד לאחד ורק מישהו שמכיר אותך היטב יכול לומר לך מהם בכל מקרה חלקם נמצאות בתשובה הקודמת שהזכרת קודם.

איך משיגים את הספרים הללו.
בכל חנות ספרי קודש בירושלים או בבני ברק או בכל מקום.

בהצלחה