איך להחליט האם לאכול בבית מלון מסעדה וכד'

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/07/02 23:42 טז באב התשסב

שאלה

כבוד הרב בעקבות המאמר של הרב בעתון הצופה על כשרות בעיר גדולה שהמהדרין והכשרות בה לא מוקפד אך הרב לא ציין פרטים ואיך ניתן להיזהר אם אנחנו רואים את המשגיח והרב במלון אוכלים ומדברי הרב מסתבר שלא נבדקו היטב ואין כשרות בכל המלונות למרות המשגיח והתעודה למהדרין?

אבקש לקבל מהרב קצת יותר פרטים והכוונה כיצד עלי לנהוג בהגיעי לחתונה או לשהיה במלון, זה לא יפה ולא נימוסי לבא ולבדוק בחתונה חרדית באולם עם כשרות מהדרין את הכשרות ומאין הגיע הסחורה. תודה על התשובה שאקבל.

תשובה

בס"ד

שלב א
לפני הגיעך למלון שאל את מנהל המלון מיהו המשגיח ומהי רמת הכשרות. האם יש בישול נכרים ומה קורה במלון בשבת וכד' שאלות.
בדרך כלל הקשר שלך הוא עם פקיד הקבלה האחראי על ההזמנות אבל בקש לדבר עם מנהל המלון לשמוע על רמת הכשרות.
אין לך מושג כמה כוח אתה נותן בזה למשגיח, לכשרות המלון, לרב המכשיר. גם כוח וגם מוטיבציה לשמור יותר טוב על הכשרות.
בזכות השאלה הזו יקבל המשגיח יחס טוב מהמנהל פי אלף מאשר קודם השאלה שלך.

שלב ב
נסה להשיג את המשגיח במטבח המלון. אם לא מצא אותו בפלאפון שלו. ושאל אותו מתי הוא היה שם לאחרונה.

כך או כך שאל אותו כמה שאלות.
האם כל ירקות העלים גוש קטיף או רק החסה?
האם הוא בורר אישית את האורז והקטניות הנגועות?
האם הבישול הוא בישול עכו"ם או בישול ישראל?
מהו מקור הבשר?
איך מבדילים בין סכו"ם בשר לסכו"ם בשר?
איך משיגים אותו בשבת או בחג? האם יש משגיח שבת?
האם הוא אוכל את מה שמתבשל שם?

אם יש כמה משגיחים - שאל אותו מי הם המשגיחים האחרים ושאל אותם את אותם שאלות.

אל תתבייש לשאול שום שאלה. מגיע לך תשובה ברורה על הכסף שאתה משלם. הוא מקבל משכורות על מנת לענות לך.
אל תסתפק בתשובה ש"רב העיר" אחראי ויודע מה הוא עושה.

אמור לו שקיבלת הוראה מהרב לשאול את השאלות הללו.

לפי התשובות תחליט אם לאכול שם או לא.

בהצלחה