איך להחליט האם זה הבן זוג המתאים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/01/02 09:02 ט בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

שמי ,,,ואני בת 23 לפני 4 חודשים הכירו לי בחור

נחמד אשר בא ממשפחה חרדית אך הוא אינו מגדיר עצמו חרדי (הוא עשה צבא וכו'..). אני מגדירה עצמי כציונית. חוץ מכל הדברים השונים בנינו בהשקפת העולם לעיתים אני מרגישה שיש ביננו הבדלים מנטליים, בצורה שהוא פונה למשפחתי למשל הוא פונה בנימוס ובעדינות שאותי קצת מביכה.

לעיתים אני אומרת לעצמי שהוא אינו הבחור המתאים

לי מכיוון שאין אני מרגישה אליו משיכה מיוחדת או הרגשה מיוחדת ושונה משאר בני האדם אך מצד שני אני אוהבת תכונות מסוימות אצלו שחשובות לי אצל בן זוג.

ההתלבטות והרגשות המשתנים גורמים לי עוגמת נפש

רבה אני לא יודעת מה להחליט ,והאם זה טבעי שאחרי מס' חודשים אין לי החלטה או תשובה בנושא.

אני לא יודעת האם זה רצוי להפסיק את הקשר או

שיכול להיות שזה זה ובכך אני דוחה את הזיווג

המתאים לי.

אני יודעת שנושא זה מצריך תפילות מרובות. אשמח

אם תוכל להנחות אותי בנושא בכדי שהחששות והפחדים שמכבידים עלי יעלמו.

בברכת שלום ותודה

תשובה

בס"ד

שלום

קשה לענות על שאלה כל כך מורכבת וגורלית באמצעות האינטרנט כשאני לא מכיר אותך ולא מכיר אותו.

הכלל הראשון בבחירת בן זוג הוא האם הוא בעל מידות טובות. האם הוא מתאים לך בכיון החיים, והאם מה שהוא אומר על דרך חייו - זה גם מה שהוא חי בפועל באמת או שזה בגדר תוכניות חיים.

עוד בדיקה יש לבדוק והיא מאוד חשובה כשאדם מצהיר על דרך חיים האם הוא עקבי בדרך שהוא בחר או שזו דרך חדשה שהוא בחר לכבודך.
אפילו הוא חי אותה צריך לבדוק האם הוא מתמיד בדרך הזאת הרבה זמן או שרק לאחרונה הוא החל ללכת בה.
אפילו אם זה מאוד מחמיא שהוא החל ללכת בדרך חדשה לכבודך - אל תתלי בזה הרבה תקוות - זה יכול להשתנות.

כשאת מתחתנת עם מישהו צאי מתוך ההנחה שמה שאת רואה - זה האדם ולא יחולו בו ניסים או מהפכות שונות.

יכול להיות שיחולו ואנו נתפלל לשם כך ואולי נפעול ונעשה מאמץ לסייע - אבל כשמתחתנים לא בונים על שינוים כאלו. כיון שאע"פ שהם מתרחשים, אין לכך שום ביטוח והרבה זמן לוקח עד שהם מתרחשים, ועוד והוא החשוב שכשאדם עובר שינוים בחיים אינך יודע לאיזה כיון הוא ישתנה. מקווים לטוב אך לא בונים על כך חתונה.

לכן את צריכה לראות האם את רוצה את החתן שמייעדים לך כמות שהוא בלי שינויים?

עוד כתבת שאת לא מרגישה כלפיו משיכה!!

שימי לב!

איני יודע למה את קורה "משיכה" כיון שמבין כתלי מכתבך ניכר שאת לא אדישה אליו - אבל זאת רק התרשמות מאוד קלושה דרך אינטרנט - העיקר הוא
האם את מרגישה נעים בחברתו?
האם את רואה את עצמך חייה איתו עשרות שנים?.
האם אתם עוברים יחד שמחות?
האם אתם מתאמצים יחד עבור משימות חיים?

שאלי את עצמך בכנות
האם יהיה לך נעים לעבור איתו את החיים?

ועוד דבר חשוב,
מצד אחד - אל תחיי בחשש שמא לא תמצאי משהו טוב ולכן תתפשרי עכשיו ותתחתני עם אדם שאת לא אוהבת.
מצד שני - אל תחפשי אהבות סוערות, זה מגיע אחרי החתונה כשמתאמצים מאוד.

בקיצור בידקי שני דברים. א] האם הוא מתאים לך אחרי בדיקה שכלית. מבחינת החינוך של שניכם והתוכניות של חיים? ב] האם הלב אומר - זהו?

אם כן - אל תהססי מבחינת ההגדה "חרדי" או "ציונית". אלה הגדרות שאינם קובעות את דרך החיים ולא צריכות להפריע לכם להקים בית משותף.

העיקר הוא העיקר.