איך בוחרים חתן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/01/02 14:17 כה בטבת התשסב

שאלה

בע"ה בעוד כמה שנים כשיגיע זמני להתחתן, איך אני אדע שהבחור איתו אני נפגשת הוא זה שיועד לי

תשובה

בס"ד

ההמבחן הראשון שאת צריכה לבחון את המיועד הוא "מבחן שכלית".
האם הוא מתאים לך?
האם הוא בעל מידות טובות?
האם הוא בא ממשפחה טובה? (זה חשוב!!)
האם הוא מתמיד בטוב שנראה עליו עכשיו? אולי זו רק התעלות זמנית?
האם הוא בן תורה או שהוא מבטיח להיות בן תורה?
אם את מחפשת בחור שיעבוד תבדקי האם הוא עובד או רק מבטיח לעבוד?

אחר כך או אולי בו זמנית בידקי:
האם הלב שלך נמשך אליו?
אולי הוא מושלם מכל הבחינות השכליות אבל אם הלב שלך לא נוהה אחריו,
אם את לא חולמת עליו - זה לא בשבילך!!

יש עוד הרבה שאלות אחרות, אבל אלה הבחינות העקריות. העיקר הוא שכשתגיעי לענין שידוך יהיה לידך מי שתוכלי להתיעץ איתו או איתה.

עוד יש לי לומר לך כשתיראי את הבחור שלך - לא יהיו לך הרבה ספקות, הלב שלך יצעק: זה הוא!!

מזל טוב בעיתו ובזמנו!.