איזו חולצה ללבוש בתשעה באב?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/03 02:48 ח באב התשסג

שאלה

בע"ה

לכבוד הרב החשוב

הרב שמואל אליהו שליט"א

השלום והברכה!

כולנו תקווה ותפילה לבניינו המחודש של ביהמ"ק ולבשורות טובות ישועות ונחמות. במידה וחס וחלילה לא יבנה ביהמ"ק ונציין את תשעה באב כיום אבל ברצוני לברר:

איזו חולצה יש ללבוש בתשעה באב?

אני רגיל ללבוש בגדי טריקו צבעוניים ואני לא יודע מה מתאים ללבוש בתשעה באב: מצד אחד, חולצה שחורה זהו מנהג גויים ומצד שני, חולצות בצבע כלשהו זה נראה שמח?

האם מותר ללבוש חולצה אפורה, או שגם זה מזכיר מנהג גויים?

תודה רבה ויישר כוחך.

יה"ר שנשמע ונתבשר בשורות טובות ישועות ונחמות וכל טוב.

תשובה

בס"ד

לא חולצה נקיה מהארון ולא חולצה מכובסת ומגוהצת. חולצה שכבר לבשת יום או יומים.

גם הצבע לא צריך להיות שש ושמח, ואם החולצה מודפסת גם הציור צריך להיות בהתאם.

כתבת נכון שחולצה אפורה באמת יכולה להתאים. אבל האם הכנת חולצה כזו משבוע שעבר?

ויהי רצון שנראה בית המקדש בנוי במהרה. אמן.