איזה דאודורנט מותר בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/05/02 14:12 כג באייר התשסב

שאלה

כיום יש מספר סוגים של דורדורנט רציתי לדעת אם מותר להשתמש בהם בשבת-הראשון זה המוכר "ספריי" החומר מותז על העור ומבשם אותו השני הוא מסוג "ג'ל" צריך למרוח אותו על העור והוא נספג בו (במקרה שאין ספיגה מוחלטת הוא מתקשה ונושר מהשערות ,והשלישי הינו דורדורנט שפועל כמו סבון והוא נמרח כמו סבון על העור נספג בו ויוצר את אפקט הריח או מניעתו

תשובה

בס"ד

דאודורנט של ספרי – מותר. הבא"ח מחמיר מדין "נולד" ונוהגים להקל. במיוחד כשיש חום רב.

דאודורנט כדורי – אם למטה יש נוזל – מותר. גם זה בגלל שכל השבוע משתמש בו.

דאודורנט כדורי – אם למטה יש גל – אסור. מדין ממרח.

דאודורנט משחה או ג'ל– אסור.