איזה גמרא ללמוד?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/08/03 03:04 ז באב התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

ברצוני ללמוד תורה כדי לקיימנה ואני לא יודע מה ללמוד אני לומד כבר שתי מסכתות גמרא קצת משנה וקצת הלכה

האם אתה יכול להביא לי שמות של ספרים שכדאי לי ללמוד כדי שאני אוכל לדעת את התורה ולקיים אותה?

אני בעזרת השם עוד מעט מסים מסכת (בגמרא) אתה יכול להציע לי איזה מסכת ללמוד אחרי שאני אגמור (אני נער בן 15)

תודה רבה רבה

יאיר

תשובה

בס"ד

שלום לך יאיר. יפה מאוד שאתה רוצה ללמוד על מנת לעשות!

מסכתות מומלצות בשבילך הן מסכתות מסדר מועד, כמו ברכות, שבת, ראש השנה וסוכה. בנוסף - אתה יכול לעיין בצמוד ללימוד סוגיות הגמרא - בסיכומי ההלכה בסוף הגמרות של בירור הלכה.

אני מניח שאתה עדיין לא פוסק הלכה לבד, לכן בשביל הלכה למעשה תמצא ספר הלכתי שמתאים לך. דורינו ב"ה משופע בהרבה ספרים - ספר מומלץ שמשלב הלכה ומחשבה הוא "פניני הלכה" מאת הרב אליעזר מלמד.

וגם סוגיות שאינן נוגעות למעשה תלמד באהבה, כי דבר ה' הוא.

המשך ללמוד תורה, שאין שיעור לטוב שבא מכל מילה שבלימודה.

בהצלחה!

וראה רשימות ספרים חשובות:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=27586