אחרי יב'

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/06/02 03:49 ז בתמוז התשסב

שאלה

אני לא יודע מה לבחור:

"מכון לב" או ישיבת הסדר?

אומרים שאחרי יב' חשוב ללמוד תורה, אז

האם לימוד תורה ב"מכון לב" לא טוב כמו בהסדר?

תודה

תשובה

ב"ה

שלומות!

אני חושב שענין לימוד התורה הוא לא ענין של היקף והספק חומר. יתכן וניתן להספיק את כל החומר הנלמד בישיבה. אבל, לישיבה הולכים בעיקר בשל הרצון לשקוע בתורה. לשנות את הראש, לחשוב תורה, לנשום תורה, לקום עם תורה ולישון עם התורה. בסופו של תהליך מקבלים "שכל של תורה". לומדים לחשוב מה התורה רוצה מבלי לדעת את המקור המדוייק.
אני מציע לשקוע בתורה וללכת לישיבת הסר ולהגיע להישגים רוחניים גדולים ולא רק להישגים הקשורים בידיעות או בתוכן.

בברכה,

שי