אחותי בת 13 הולכת עם בנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/08/02 11:47 ו באלול התשסב

שאלה

בס"ד

יש לי אחות בת 13 שעכשיו יש לה חבר. אחותי חושבת בצורה מאוד שטחית... במיוחד כאשר מדובר בדת... כיצד ניתן להסביר לה כמה זה מזיק?

תשובה

בס"ד

קשה להסביר לילדה שגדלה רק עכשיו והיא נלהבת וחושבת שהנה היא גדולה ורוצים אותה ואוהבים אותה וכו' וכד' שאר דמיונות.
היא לא מבינה שכל מה שקורה עכשיו זה משחקים. ולפעמים משחקים באש.

קשה להסביר לה שלכל דבר יש את הגיל שלו והיא עכשיו עדין לא בגיל של הכרות.
קשה להסביר לה שהסיכוי הוא שיצא משהו חיובי מהקשר הזה הוא אחד לאלף. והסיכוי לנזק הוא לצערינו הרבה הרבה יותר גדול.

קשה להסביר לה כיון שאנשים חושבים: לי זה לא יקרה. וכידוע המחשבה הזאת היא הסיבה לרוב תאונות הדרכים.

מה עושים כנגד התאונות?
משטרה!!

גם כאן צריך להסביר לה. ואם זה לא עוזר. אולי צריך להפעיל את ה,,,,משטרה.
במקרה זה המשטרה היא ההורים שצריכים להגיד לה: נו נו נו. את עושה שטויות – לא גידלנו אותך כל כך הרבה שנים כדי שתעשי שטויות שעלולות לסכן את כל העתיד שלך.

אבל אולי סתם אני דן את אחותך לכף חובה. אולי היא באמת בחורה בוגרת ואחראית שבשיחה אחת רצינית היא תבין את האבסורד של מצבה.

נסי.

בהצלחה