אזכרה בט' באב - דחוף

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/07/02 03:02 ו באב התשסב

שאלה

אזכרתו של סבו של חברי חלה בט' באב, לאנשים המשתתפים בה מאוד קשה לעמוד בחוץ בחום הרב, ולאחר מכן להמשיך בצום, בשעות הבוקר המוקדמות יותר, שפחות חם, ישנם כמובן הקינות, ובשעות הערב, כבר קשה לבוא כי הצום ממש משפיע, שאלתי היא האם מותר לצורך כך להקדים את האזכרה ביום, או לאחר אותה ביום, ומה השינוים שצריך לערוך אם עושים זאת.

תשובה

ב"ה

שלומות

אמנם עדיף לאחר כי אקדומי פורענותא לא מקדמינן אבל אם זה יותר נוח אפשר להקדים את האזכרה.

בברכה\

שי