אותות אישים מאלוקים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/03/02 07:18 כא באדר התשסב

שאלה

יש לי חבר שאומר שהוא מאמין בקב"ה.

אבל לגבי קיום מצוות הוא אומר שאם הקב"ה היה

רוצה שהוא יקיים את המצוות אז הוא יכל לתת לו אות או סימן כלשהו באופן אישי.

הוא אומר שהקב"ה כל יכול אז לא תיהייה בעיה

לתת לו סימן באופן אישי.

מה עונים לו ?

תשובה

בס"ד

שלוש תשובות בדבר:

א] ה' נותן אותות כל הזמן כל היום לכל אחד. אם הוא שם לב - הוא רואה. אם לא - לא.

ב] יש מצב של "יאוש" שבו ה' אומר אם האדם הזה כל כך אטום - חבל להשקיע בו אותות.

ג] יש אותות מדהימים לכלל ישראל, והגדול ביותר הוא העובדה שהוא חי כאן בארץ ישראל אחרי אלפים שנות גלות בדיוק בדיוק בדיוק כפי שה' כתב בתורה.

---

יכול להיות שלחבר שלך מגיע אות אישי - בשביל זה הוא צריך לפנות אל אלוקים ולבקש אות אישי.

אם הבקשה תהיה אמתית ולא משחק. ואם הוא ראוי לאות - אולי הוא יקבל. יכול להיות שהוא יקבל את האות שלו מיד או אחרי זמן.

בלי שאדם מנסה לבקש באמת - מה הוא מצפה.
אבל קרוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראוהו באמת.

אגב. אני ראיתי כמה אנשים ששאלו אות וקיבלו וזה לא שינה אותם!! מה שמשנה זו העבודה האישית.

אבל מי אני שאעכב בעדו מלבקש אות. העיקר הוא שידע כי מי שמבקש אות ומזלזל בו - מחמיר את מצבו. ובצדק.