אושר בתורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/02 08:48 ז בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחור שגדל בבית "מזרחניק" בעיר חילונית, הוה אומר - טלוויזיה , ים וכדומה.

ב"ה תפסתי את עצמי בידיים והתקדמתי לעולם של תורה - אבל יש לי קושי מסויים

אני כל הזמן "מסתכל הצידה" - איך שאחרים יכולים לבלות ואיך שהם מדברים עם בנות וצוחקים ונהנים ואילו אני סגור לי בתוך ד' אמות של הלכה - בלי עונג ובלי שמחה -

האם יש לקבל את רוע הגזרה מעין"פת במלח תאכל" או שהמצב אמור להיות אחרת..

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה היא מלאת שמחה אמיתית. בודאי כשאתה נמצא במצב כל כך מסובך עם פזילות ימינה ושמאלה אתה מרגיש בלי עונג ושמחה.
אבל המטרה והמעשה הוא שתהיה לך שמחה אמיתית שלמה יותר ויותר.

לכן ברח לך מהטלויזיה שהיא ממש הרסנית לגביך. שמראה לך את כל ההנאה של התאוות אבל לא מראה לך את המחיר הנורא שמשלמים על כל ההנאות האסורות הללו.
דע לך שהמחיר המשולם הוא שווה ערך בדיוק להנאות. מחיר הצער שווה בדיוק למחיר ההנאה. אבל את זה לא מראים כלל.

אל תראה את כל הדבר הזה. לך למקום שמראים את האמת האמיתית ושם תראה גם שמחה אמיתית.

בהצלחה