אורך השמלה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/03/02 07:20 ד בניסן התשסב

שאלה

השאלה שלי נובעת מדבר שהחלטתי לקחת על עצמי ועכשיו יש לי ספקות:

בתחילת החופש הגדול החלטתי לקחת על עצמי ללכת עם חולצות עד המרפק וחצאיות ארוכות (ולא שלושת רבעי) עם ההחלטה על החולצה אני שלמה, אבל בעניין החצאית אני בספק. החלטתי לקחת את זה על עצמי מכמה סיבות:

1. היחס של הבנים כלפי השתנה מאוד, עכשיו כשהם מדברים איתי אני מרגישה יותר צנועה ושהם מדברים אליי ולא אל הרגליים שלי.

2. הסבירה לי מישהיא שההיתר ללכת עם חצאיות שלושת רבעי הוא רק אם יש גרביים מתחת שלא חושפות את הרגליים, אבל אחרי ששאלתי מספר בנות אחרות הן אמרו שזה לא נכון- שמותר ללכת עם חצאיות כאלה בתנאי שהן עוברות את הברך בלי שום קשר לגרביים.

אני רוצה לדעת את הצד ההלכתי שבעניין כדי שאוכל להחליט כיצד לנהוג.

תודה.

תשובה

בס"ד

נכון הוא שיש מחלוקת בהלכה בענין זה ורוב הפוסקים סוברים שיש צורך לכסות את כל הרגל, מהסיבות שאת גם מבינה וגם מרגישה.

למה הזכרתי את הדעה השניה. על מנת שלא נחשוב את מי שלא נוהג כמותנו כאילו הוא פושע ח"ו.

אבל להלכה צריך לכסות את כל הרגל ועדיף שזה יהיה עם שמלה ולא עם גרבי נילון שקופות.

שלום