אוסף שאלות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 17/07/02 12:33 ח באב התשסב

שאלה

א. אדם המאחר לתפילת מנחה, האם הוא יכול לעשות קדושה אם הוא היחיד שלא התפלל או שהוא צריך מספר מינימלי של אנשים לעשות.

ב. בעניין ריבוי קדישים, אודה אם הרב ירחיב בעניין, והאם זה נכון כי לספרדים אין לומר קדיש בתחילת תפילת מעריב אשר בסמוך אליה היה שיעור תורה, ואמרו קדיש לאחריו

ג. אדם עם סנדלים ללא גרביים, האם יש איסור לו לעלות לתפילה ביום חול?

ד. אני קובע לעצמי דף יומי, ועכשיו מתגייס לקק"צ, האם מותר לי לקחת גמרא, ולחתוך דפים ממנה בכדי ללמוד מהם בזמנים בטלים, כשאין לי אפשרות לשא עימי גמרא בצמוד אלי?

תשובה

שלום גלעד,
א.המאחר לתפילה יכול לעשות קדושה גם אם הוא היחיד שלא התפלל,ובלבד שלא יהיה טורח ציבור.
ב.אחר שיעור תורה יש לומר קדיש,ואם מתפללים מיד לאחר השיעור,יש לומר קדיש לפני התפילה,ואין בכך ריבוי קדישים כיון שכל קדיש בא בגלל סיבה שונה.
ג.אם במקום שאדם נוהג להתפלל,נוהגים לנעול סנדלים ללא גרביים,וכך היה נוהג ללכת לו נפגש עם נשיא המדינה-מותר.
ד.אין לקרוע דפים מתוך הגמרא.הדבר הטוב ביותר הוא לצלם את דפי הגמרא מראש.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני