אוננות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/08/02 15:58 ג באלול התשסב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

רציתי לדעת האים יש איסור לאונן (בנים או בנות)

ואם כן מדוע?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
אוננות היא קלקול כל כך גדול עד שאין למעלה הימנו.

אלוקים נתן לאדם את ה"הנאה" וה"צער" כשסימנים שיראו לו את הדרך בחיים. ריח רע מלמד על משהו מקולקל ומזיק וריח טוב על משהו טוב.
כאב מלמד על סכנה קריבה ואדם רעב נהנה לאכול כי כך הוא יחיה ולא ימות.

משחקים עם ההנאה והצער לוקחת לאדם את הכלי החשוב ביותר לדעת מה נכון ומה לא. אוננות היא נסיון להשיג הנאה שיקרית. לגנוב הנאה נסיון של אדם לרמות את עצמו.

הנאה מקשר מיני נועדה להביא חיים לעולם. תחושת החטא באוננות היא נכונה ואמיתית.
ברחמזה כמו מאש. התעסק בבנין ויצירה ולא בדמיונות שוא המביאים את האדם לעברי פי פחת. זכור נא כי הנאה מאוננות הרי היא כמו הנאות מסמים. הנאות של שקר שמדרדרות את האדם מטה מטה.

וראה נא עוד באתר זה כשתחפש את המילה "אונן" או "אוננות".
למשל:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2536