אוכל תחת המיטה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/06 21:54 טז בטבת התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני מתנצל מראש על מספר השאלות הרב, הן הצטברו במשך זמן ורק עכשיו התאפשר לי לשאול.

1) ידוע לי שלא שכדאי לאכול אוכל שישנו תחתיו. השארתי תיק ובו אוכל למרגלות המיטה (בחלק של הרגליים) האם ניתן לאכול אותו?

2) האם כל כלי שבישלו בו בשבת צריך הגעלה? מה לגבי קומקום?

3)האם שטיח צריך בדיקה משעטנז?

4) האם כאשר כל הציבור שר עם המבדיל חלקים מהברכה האחרונה של ההבדלה (המבדיל בין קודש..עד ברוך) ולא ניתן לשמוע את המבדיל יוצאים ידי חובה?

תודה וכל טוב.

תשובה

בס"ד

1- אם היה תחת המיטה - אסור לאוכלו. וחלק מהפוסקים האשכנזים מקילים בכך.

2- אם בושל בשבת מים - לא צריך. אם בושל אוכל - צריך הגעלה. ובמקרה זה אפילו אם בושל בכלי תועיל הגלעה. (כה"ח שיח ס"ק ט) כיון שיש מחלוקת על ענין זה. ואם בישלו בהיתר לחולה בשבת. אין צריך הגעלה כלל.

3- אם יש לו שער קצר מאוד - לא צריך. אבל רוב השטיחים הם רכים ו"טובעים" בהם. ולעיתים רחוקות גם מתכסים בהם.

4- כן.