אוכל שהוסע בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/09/05 03:41 ל באב התשסה

שאלה

האם מותר להנות ממעשה שבת שנעשה באיסור אך היה יכול להעשות בהיתר (הכוונה להנאה בשבת עצמה).

אם כן האם מותר להנות ממעשה שבת שרק באופן תיאורטי היה יכול להעשות בהיתר.

לדוגמא שאלה שהתעוררה: ההורים שלי ממגורשי גוש קטיף קיבלו בשבת עוגות מאנשים שהגיעו לבקר עם מכוניתם, האנשים גרים בירושלים , כך שאין בעיה של הבאה מחוץ לתחום, אבל משיחה איתם התברר שהם גרים רחוק, ולא סביר להניח שהם היו באים ברגל.

תשובה

בס"ד

אוכל שהוסע בשבת - לא נעשה בו שינוי ויש אומרים שלא נאסר. אמנם יש אוסרים בכל מקרה כיון שהוסע בשבת.

אם זה ספק - אפשר לסמוך על הדעה המקילה. ובודאי במוצאי שבת.

ויהי רצון שהקב"ה ישיבכם במהרה לבתיכם