אוכל מחילוני

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/01/06 08:32 יט בטבת התשסו

שאלה

1. מה דין ביצה שנמצא בה דם? (האם משנה גודל הדם?)

2. תפילת מנחה המתקיימת באופן חד-פעמי בכיתת לימוד (שללא ספרי קודש) - האם אומרים תחנון? (האם נופלים או אומרים ללא נפילה או שלא אומרים כלל? האם יש הבדל בין ירושלים לשאר מקומות?)

3. ידיד חילוני נתן לי לחם עם ריבה. לטענתו הלחם של אנג'ל (כשר), אך לגבי הריבה לא ידע להגיד האם היתה חותמת כשרות על הקופסה. האם מכשירים כי אומרים כל דפריש מרובא פריש? (9 חנויות מוכרות שחוטה ואחת נבלה וכו')

תשובה

בס"ד

1- לפח.
2- ספרדים - אומרים הכל. אשכנזים - לא אומרים כלל. ויש אומרים תחנון בירושלים.
3- מותר לאכול מהסיבה שאמרת, ומותר לך להחמיר על עצמך. וכך רצוי כי אין כאן הפסד מרובה.

בהצלחה