אהוד בן גרא והפיל המסכן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/01/06 17:01 יח בטבת התשסו

שאלה

לכבוד הרב-שלום רב!

נתבקשתי במסגרת בית הספר להכין עבודה על אישיות תנ"כית ובחרתי באהוד בן גרא.

במסגרת העבודה עליי לשאול רב כיצד השפיע אהוד, לכאורה דמות משנית בתנ"ך, על עם ישראל בתקופתו ולדורות.

אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי.

בתודה מראש-

חן.

תשובה

בס"ד

יש לפעמים מצבים שבהם עם זר שולט על עם ישראל. העם הזה היה פעם חזק אבל היום הוא כבר איבד את כוחו מרוב סיאוב, העם הזה מנצל את ישראל, משפיל אותו, פוגע בו ועם ישראל לא מצליח להגיב.
למה?
כי בתודעה של ישראל, הוא עם חלש.

מספרים שפעם איש אחד הלך לקרקס וראה שם פיל ענק. בהפסקה, הוא ראה שהפיל קשור לחבל, והחבל קשור ליתד עץ קטנה שתקועה באדמה. הוא ממש התפלא, איך פיל כ"כ גדול וחזק שבקלות יכול לעקור יתד מסכנה לא עושה את זה ובורח.
הוא הלך למאמן של הפילים ושאל אותו.
המאמו אמר לו: הפיל הזה נולד אצלנו, ומאז שהיה קטן הוא קשור לאותה יתד. כשהוא היה קטן, לא היה לו מספיק כח כדי לעקור אותה והוא ניסה וניסה המון המון זמן ולבסוף התייאש... ומאז, אפילו שהפיל כבר גדול ומסוגל עכשיו בקלות לתלוש את היתד, הוא לא עושה את זה כי הוא התייאש והוא בטוח שהוא לא מסוגל...

בדיוק כך התנהג עם ישראל עם המואביים. את התכונה הטיפשית הזאת ניצלו המואביים על מנת לשעבד את ישראל. הם כבר היו שמנים ומסואבים, אבל הישראלים לא העזו להלחם בהם.

את "המוט המחשבתי" הזה עקר אהוד בן גרא בחבטת פגיון אחת.
הוא הראה לכולם כי השומן של המואביים הוא לא בריאות אלא הסתאבות. ברגע שאנחנו מרימים את הראש - מיד מצליחים אנחנו להסיר מעלינו את כל הכובד של השיעבוד והסיאוב המואבי.

חכמינו אמרו שנבואה שהוצרכה לדורות נכתבה - ולכן את צריכה לחשוב איפה הדמות שלו משפיעה על החיים שלנו בדיוק בנקודה הזו.

בהצלחה

שעם ישראל לא מצליח להוציא לפועל את כשרונותיו.