אבא חוטא במראות אסורים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/08/05 23:53 יז באב התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אבא שלי נוהג ללכת למקומות עם רחצה מעורבת והוא גם רואה סרטים שלפעמים יש בהם קטעים לא צנועים ולפעמים הוא רואה בנות ששרות או רוקדות.

לגבי הרחצה המעורבת, כמעט בטוח שהוא יודע שזה אסור ולגבי שאר הדברים - יתכן שהוא לא מודע לאיסור אבל יש הרבה סיכויים שגם לאחר שהוא ידע אז הוא ימשיך לעשות זאת.

האם אני צריכה לנסות לשפר את דרכיו? ואם כן, באיזו דרך?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

גם אם אבא שלך עושה מעשים אסורים את חייבת בכבודו. הדרך הנכונה ביותר לדבר איתו על כך זה באופן עקיף. למשל שאת תדברי על נושאים כאלה במקום שהוא יכול לשמוע בלי לחשוב שמדברים אליו.

אולי להביא אותו לשמוע מישהו שמדבר על זה בלי שאותו אדם ידע שאבא שלך בבעיה זו.

אולי להביא לבית שלך קלטת או דיסק של שיעור שמדבר על זה.

ולמה לא באופן ישיר?
א] כי "אין דבר יותר עקום מדיבור ישיר"
ב] במיוחד באבא. אע"פ שתוכיחי לו באותות ובמופתים שהוא טועה - יהיה קשה לו לקבל ממך תוכחה,
למה?
כי את הבת שלו.

למישהו אחר הצעצי לסובב שהוא יקרא מכתב על הבעיתיות של מה שהוא עושה. את יכולה לראות שאלה דומה באתר:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=25226

הרעיון הוא להניח על שולחנו מכתב אישי שמיועד למי שגלש לאתרים כאלה. המטרה שהוא יראה את המכתב כאילו במקרה ולא שנשלח אליו.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=29432

בהצלחה