תרומות ומעשרות כשהפירות לא מולי, להפריש ואחר כך להגיד את הנוסח.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/04/20 15:29 ה באייר התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

במידת הצורך:

1. כשעושים תרומות ומעשרות ואומרים את נוסח התרומה ומפרישים, ניתן להפריש כשהפירות/ ירקות לא יהיו מולי?

כאילו נגיד אני מפריש והפירות במגרה, מותר?

2. ואפשר קודם כל להפריש כאילו לשים את ה"קצת יותר ממאית" בפך, ורק אחר כך להגיד את הנוסח?

תודה:)

תשובה

בסד

שלום וברכה

כשעושים תרומה גדולה יש להיות ליד הפירות. כל שאר ההפרשות אין צורך שיהיה מוקף ליד הפירות. כל זה בטבל ודאי.

בספק אין צורך שיהיה מוקף.

2. הפרשה ללא הגדרה אין לה משמעות.בשעת דחק גדולה אפשר להפריש ולומר שההפרדה היא על פי הכתוב בבידור והעמוד של ההפרדה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי