תפילין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/02/20 17:47 טו בשבט התשפ

שאלה

שלום לרב,

יש לי שאלה בנושא תפילין.

כידוע תפילין הם הלכה למשה מסיני, אך לפי מה ששמעתי ידוע שנהגו להניח תפילין רק בתקופת בית שני, והאתיופים שהוגלו לאחר חורבן בית ראשון לא עברה אצלם במסורת התפילין.

איך דבר זה מסתדר?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

תפילין כתובים בתורה "וקשרתם לאות על ידך והיו לטוטפות בין עיניך".

בשל העובדה הזו, נקודת המוצא היא שמזמן מתן תורה אנחנו מצווים להניח תפילין.

אין לנו סיבה של ממש לומר שלא הניחו תפילין מאז.

העובדה שבגלות אתיופיה לא שמרו תפילין יכולה להיות מוסברת בדרכים שונות ומגוונות, כך שאין אנו יכולים להסיק מסקנה כלשהי מהם.

ובעיקר - אין לנו דרך של ממש לשחזר כיצד קיימו את המצוות בתקופה שלא תועדה בתורה שבעל פה. לכן, כל מה שנאמר על ימים אלה הוא תיאוריה שמתיימרת לטעון משהו עובדתי, ללא כלים של ממש.

כל טוב