תפילין של יד ימני לשמאלי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/07/19 00:33 כט בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב , קבלתי לבר מצווה תפילין ליד שמאל במתנה מדוד שלי (אך אני שמאלי ) לאחרונה אני מקפיד על הנחת תפילין והנחתי על יד שמאל כבר תקופה .בדיעבד הבנתי שצריך להניח על יד ימין . מה עלי לעשות ?

תשובה

לשואל שלום,

מומלץ ללכת לסופר סת"ם והוא בקלות יהפוך לך את כיוון הקשר משמאלי לימני, כפתרון ביניים עד שיחליף בית.

עד אז - עליך להניח ביד ימין את התפילין הללו, באופן הבא:

הפוך את בית התפילין בצורה כזאת שתהיה ה'מעברתא' (איפה שעוברת הרצועה) כלפי מטה, ובית התפילין (איפה שהפרשיות מוטמנות) יהיה כלפי מעלה לצד הכתף,

ואז יהיה קשר היו"ד שברצועה לצד הלב.

(מקורות: שולחן ערוך סימן כז סעיף ב | ביאור הלכה שם | כשבות יעקב וארצות החיים)