למה צריך תפילה אם ה ממילא יעשה את הדבר הטוב ביותר עבורנו?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/09/20 10:59 ד בתשרי התשפא

שאלה

רציתי לשאול- נכון שמה שה' עושה זה הכל לטובה?

וכל מה שה' עושה זה הכל הכי טוב בשבילנו?

אז אם כן, למה לנו להתפלל?

מה שה' יעשה ממילא יהיה הכי טוב בשבילנו...

ויכול להיותה שאולי שאנו מתפללים וה' שומע לנו אנו בעצם מבקשים משהו לא הכי טוב בשבילנו ודיי הורסים ולא עושים משהו טוב, כי יתכן ששכנענו את ה' לעשות משהו שלא הכי טוב בשבילנו.

אותו דבר על אנשים חולים, לדוגמא.

לא הכי טוב שה' יעשה מה שהוא רוצה, גם אם זה שהם ימותו? אם ה' החליט את זה וודאי זה הכי טוב בשבילם.

בקיצור- למה צריך תפילה אם ה ממילא יעשה את הדבר הטוב ביותר עבורנו?

תודה, אביגיל

תשובה

אביגיל יקרה.

שאלת שאלה חשובה. טוב שנתת את דעתך עליה.

רוצה להגיד לך כמה דברים:

ה' ודאי יעשה את מה שהכי טוב לנו. ה' מציב בפנינו קושי כדי שנתפלל אליו. הקושי הוא בשביל התפילה ולא להיפך. ה' רוצה איתך קשר, ולכן הוא שם לך בחיים איזושהיא בעיה כדי שתדברי איתו, תשתפי אותו במה שאת עוברת , ודרך זה תתחברי אליו.

"כל מאן דעביד רחמנא לטב עביד" (כל מה שעושה ה'- עושה לטובה) זה לא רק בחלק הפיזי של החיים: שלומך, ביטחונך, שתהיה לך קורת גג ושלא יחסרו לך מגפיים. שתצליחי במבחנים, שתהיה לך תעודת בגרות טובה ושאחר כך תתקבלי לעבודה טובה ושתהיה לך הכנסה מסודרת.

הכלל הזה שחז"ל מלמדים אותנו, חל קודם כל לגבי הנפש שלך: איך היא גדלה? ממה היא מורכבת? מה מעניין אותה? לאן היא נמשכת?

הנפש נבנית מקשר עם אלוקים. הדרך לעשות את זה, בין השאר, זה דרך תפילה.

למשל בעניין הקורונה. לא יודעת להגיד לך למה אלוקים הביא עלינו את הנגיף הזה אבל דבר אחד בטוח: הנגיף הגיע כדי ליצור קשר בינינו לבין ה'. המציאות החדשה שאנחנו חיים בה מביאה אותנו להבנה מי באמת מנהל את את העולם, מי קובע מי יחיה ומי ימות וכמה זמן אנחנו נחיה בעולם הזה. מביאה אותנו לשחרר את אשליית השליטה על החיים שלנו. אנחנו בוחרים, לא קובעים תוצאות.

והדרך שלנו לקבוע את הידיעה הזאת בנפש היא דרך תפילה.

רצון ה' הוא ודאי לתת לנו טוב, אך רק לאחר שנתפלל אליו, כדי שנקבל את הטוב הזה בלי להתרחק ממנו ובלי לשכוח חלילה מהו מקור הטוב.

והצדיקים מלמדים אותנו שכשאנחנו מחוברים להבנה ולהכרה שכל מה שיש לנו בא מאת ה', אז הרבה טוב יגיע אלינו. כי העולם הזה בנוי באופן שהשפע שיורד לנו בעולם הזה מגיע על ידי תפילה. ככה העולם בנוי. אז נכון שה' יעשה לנו טוב גם אם לא נתפלל אליו, אבל הוא יעשה לנו הרבה יותר טוב אם כן נתפלל.

אם מתפללים נכון, (שני הדברים הכי בסיסיים בתפילה זה כוונת פירוש המילות ולזכור שאנחנו עומדים לפני המלך) אז אנחנו מגיעים לבהירות ההכרה במלכות שמים, לאמונה שאנחנו לגמרי תלויים בה' ורק הוא יכול לעזור לנו. תפילה כזאת, שהיא באמת עבודה שבלב, במשך הזמן בונה צורת אדם, מביאה אותנו למדרגה גבוהה יותר של חיים, שאז מאוד יתכן שמה שעד עכשיו לא היה טוב לנו, כן יהיה טוב לנו, כי נדע לקבל את הטוב הזה נכון, נדע מאיפה הוא מגיע ונודה עליו.

מציעה לך מאוד לעיין וללמוד מחוברת על תפילה מאת הרב יונתן אבר (לפי מה שאני יודעת, לא מוכרים אותה בחנויות. אפשר להשיג בירושלים במספר: 025825553. ואם את לא מירושלים אפשר לשאול במספר הזה איפה מוכרים אותה בשאר אזורי הארץ, במחיר: 5-10 שקלים).

ספר נוסף הוא 'שערים בתפילה', הלימוד בו מאוד יכול לחבר אותך לתפילה ולהבהיר לך נושאים קשורים, שכתב הרב פינקוס זצ"ל.

מקווה שקצת עזרתי, אם לא מוזמנת לשאול שוב.

תפילות טובות מתוך הלב,

שנה מתוקה,

נועה