קריאת קדיש בתקופת הקורונה על הורה שנפטר: חייבים או שעדיף להישמר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/04/20 21:52 ד באייר התשפ

שאלה

שלום לך הרב.

אני צריך לקרוא קדיש על אמא שלי, אבל אני פוחד להגיע לבית כנסת אפילו שמתפללים בחוץ. בגלל הקורונה ובגלל שאני לא רוצה לקחת סיכון בגלל אבא שלי שהוא בקבוצת סיכון עם מחלות רקע, ואני גר איתו בבית אני פוחד להידבק ולהדביק אותו (ובגלל זה אני לא יוצא מהבית רק אם זה לדבר דחוף).

האם זה בסדר שהשנה אני לא קורא קדיש חוץ שהקדיש שקראתי באזכרה?

ומה אני יכול לעשות במקום חוץ מלקרוא ביום השנה תהילים?

תודה מראש והמון בריאות.

דוד

תשובה

שלום לך דוד היקר.

הפחד שלך מובן לחלוטין, ובודאי שהבריאות קודמת לכל.

נכון לעכשיו, המצוה של שמירה על הבריאות גדולה יותר מאשר אמירת הקדיש, וטוב אתה עושה בכך שאתה נשאר בבית. זה במיוחד נכון כאשר אתה שומר על בריאותו של אביך ויש בזה מצווות כיבוד אב ואם גדולה.

אני מציע להקפיד להתפלל בבית באותו זמן שבו מתפללים בבית הכנסת ולאחר התפילה להוסיף מזמור תהלים והוא יהיה לעילוי נשמה במקום הקדיש.

מן השמים תנוחמו.

טוביה