תפילה כנגד השריפות באמזונס

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/19 12:49 כח באב התשעט

שאלה

שלום הרב

כידוע לרב בודאי מתחוללות בימים האחרונות שריפות קשות ביותר ביערות האמזונס. ברצוני לשאול, איזו תפילה או מעשה אמוני אחר אפשר וראוי להתפלל או לעשות כנגד פגיעה קשה זו בבריאת ה'?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרגישות, האחריות והאמונה.

מדברי הנביאים למדנו כי לא מתחילים בתפילה. מתחילים בחיפוש אחר מעשה מוסרי, הרואה את ה׳שקופים׳ בחברה, ופועלים לטובתם. לדוגמה, אם השריפות באמזונס גורמות נזק נורא בתחום משאבי העולם - צריך לחפש איזה חסד ניתן לעשות כלפי בני אדם, ואיזה מעשה יתרום לשמירה מעשית על העולם.

ומתוך כך, להתפלל לריבונו של עולם שישמע את תפילותינו. אולי כדאי לקרוא תפילת שלמה, מלכים א פרק ח, כחלק מהבקשה שלנו מריבונו של עולם לשמוע את קול זעקת האדם, ולשנות את המצב בעולם.

האם מתאים ללכת בדרך זו ?

כל טוב