תענית בכורות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/04/20 18:24 יג בניסן התשפ

שאלה

שלום

שואלת עבור בני הגדול בן ה13..

אנחנו לא בטוחים האם הוא מחוייב או פטור מתענית בכורות בערב החג.

הוא הבכור בבית, אך לא הראשון להיוולד. לא עשינו לו פדיון הבן (לאחר התייעצות איתך).

תודה!

נעמה

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל, אין התייחסות הלכתית מפורטת לתענית בכורות, והאם היא יונקת מדיני פדיון הבן או לא.

יש היגיון רב לטעון שכן, שכן פדיון בכור הוא זכר ליציאת מצרים, ואם כן לכאורה שני הקריטריונים צריכים להיות שווים.

אולם יש גם טיעוני נגד.

מה אני מציע ? יש הרבה 'סיומים' מחר ברשת. שישתתף בהם, ועל ידי כך גם יזכה להיות חלק מסיומים לתענית בכורות, וגם לא יצום.

כל טוב ושמחת חג