תסכול בקורונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/05/20 11:11 כז באייר התשפ

שאלה

היי,

אני סטודנטית לתואר ראשון ובתקופה זו של הקורונה יש יותר עומס בלימודים ממה שהורגש לפני הקורונה בעקבות דרישות שונות שנעשות.

1. מאוד מאוד קשה לי להתמודד עם העומס והלחץ הזה. אני מוצאת עצמי כל יום מול המחשב, ברור שאני מתאווררת פה ושם אבל זה לא ממש מספק אותי ואני חוזרת לתסכול וללחץ.. וכמובן שזה מתבטא אצלי בהמון כעסים על אנשים (לצערי על אימי, שפה אני כבר חוטאת באי כיבוד הורים), בכי ולא מפסיקה להתלונן.

אני מרגישה שאני לא יודעת איך להתמודד עם זה, או איך לשמוח מזה או לקבל את זה, כי כאילו זה בחירה שלי שבחרתי לעשות תואר אז כביכול אני הבאתי את זה על עצמי.

2. בכללי אני לא כזה עפה על התואר הזה אבל מכל מיני סיבות קריטיות זה לא יהיה נכון לי לעזוב וגם פה אני לא יודעת איך להתמודד- מצד אחד אני מרגישה שזו בחירה שלי , וכל עוד זה בחירה שלי ולא משהו שה' עשה אז אני פחות מקבלת את המצב שלי עם התואר באמונה או בשמחה..

אני לא יודעת איזו גישה לאמץ בשביל להתמודד עם התואר , ממש קשה לי בו ולפעמים מתחרטת שנכנסתי למסגרת מלכתחילה .

אשמח ממש לעזרה

שבוע טוב ומבורך

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מגפת הקורונה פוגעת כמעט בכולם: הסטודנטים וכל התלמידים, ההורים, המפרנסים, הקשישים, החיילים... אם תפקחי עיניים תראי שהקורונה גובה מחיר כמעט מכל האוכלוסיה.

את מאשימה את לימודי התאר, אבל אם לא היית במסגרת לימודים לתואר - היית עסוקה במקצוע כל שהוא, יש סיכוי רב שגם שם היית נפגעת. רבים אבדו את פרנסתם בגלל הקורונה - זו פגיעה קשה מאוד.

לכן אני מציע לך לא לקשור את הקשיים שלך עם הבחירה שלך ללמוד. תאמרי לעצמך שבכל מקום ובכל מצב - היה קשה לך עם הקורונה - אם לא היית לומדת לתאר, אולי היה לך יותר קשה מעכשיו.

כאן מתעוררת שאלה חשובה: בכל זאת, איך להקל על הקשיים? איך להתמודד עם המתח והלחץ?

התמודדות עם מתח ולחץ כרוכה במספר צעדים:

1. מודעות - להקשיב לעצמך בכנות, בלי תירוצים ובלי הצדקות. לומר לעצמך 'אני מתוחה, אני עצבנית, אני לחוצה'.

2. להקשיב לעומק, לדייק - ממה אני בדיוק לחוצה? מה גורם לי למתח? מה עושה אותי עצבנית?

3. לזהות את התגובות ה'אוטומטיות': איך אני מגיבה על הקשים? מוציאה את המתחים הרגשיים שלי? (כתבת כאן שאת מוציאה כעסים על אמך).

עד כאן שלב האבחון = לזהות בדיוק מה הקשיים ומה התגובות השגויות שלך. מכאן שלב ה'טיפול':

4. כיצד להקל על הסיבות ללחץ ולמתח? אולי ללמוד יחד עם חברה\חברים? אולי ללמוד בחדר אחר? בשעות אחרות?

5. כיצד אפשר להקל על המתח - לשחרר לחץ ומתח? לשוחח על כך עם אנשים קרובים, לעשות פעילות ספורטיבית, לנגן לצייר... לטייל...

בהצלחה!