תחנון הכנסת ספר תורה | חק לישראל בפרשות מחוברות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/10/18 21:45 כב בחשון התשעט

שאלה

ביום חמישי הזה ב"ה אנו מכניסים ס"ת על שם אבא ז"ל ואת סיום כתיבת האותיות והתפירה אנו עורכים בבית אבא ושם גם נתפלל מנחה, ובסיום התפילה נצא בתהלוכה ונערוך סעודה ודרשות של רבנים באולם אירועים.

שאלתי היא האם בתפילת מנחה אנו אמורים לקרוא תחנון?(אנו ממוצא מזרחי מרוקאי).

שאלה לי נוספת והיא בעניין קריאת חוק לישראל שאני נוהג לקרוא כל יום מה דין הקריאה בשבוע בו נקראים שתי פרשיות (כפי שהיה שבוע שעבר תזריע מצורע) האם קוראים רק מפרשה אחת או משתי הפרשות?

תשובה

לשואל שלום

שיהיה בשעה טובה, ויהי רצון שתהיה מצווה זו לעילוי נשמת הנפטר. אמן.

1. אין אומרים תחנון ונפילת אפיים במנחה הסמוכה להכנסה.

(מקורות: ​מרן הרב עובדיה בתשובה בכתב יד, ראה הלכה ברורה סימן קלא עמוד מא סעיף לו | שם, הערה צה)

2. מצד הסברה- אומרים בכל יום, משתי הפרשות. ביום ראשון את ראשון של תזריע וראשון של מצורע, וכן על זה הדרך.

ואולם, כתב החיד"א (ונשמט ברוב "חק לישראל" היום) שאין קוראים אלא של פרשה ראשונה בלבד כשהן מחוברות, כי יש סוד במספר הפסוקים.

לכן הטוב ביותר הוא לקרוא במהלך השבוע רק את של פרשה ראשונה, ובשבת לקרוא שניים מקרא ואחד תרגום של שתי הפרשיות.

כל טוּב.