תחנון במנחה הקטנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/07/19 15:34 ו בתמוז התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום,

ברוך השם זכינו ויש לנו מנחה בבית הכנסת לעומת שבשנה שעברה היו רק שחרית וערבית בימי חול.

אנחנו מתפללים מנחה 10 דק' לפני השקיעה מפאת הציבור שעובד באזור ומעוניין בתפילה לזמן הקצוב. הרבה פעמים יוצא שמניין מתגבש סמוך לשקיעה.

1. מה הדין של תחנון אם חזן התחיל חזרת הש"ץ רק אחרי השקיעה?

2. חזן שהתחיל להתפלל מנחה ממש סמוך לשקיעה האם אומרים אחרי זה תחנון?

3. שאלה כללית האם בכלל אומרים תחנון במנחה קטנה?

אשמח לתשובתך שתעשה דברים במקומם למרות שעיינתי בהלכות ותשובה ברורה לא מצאתי.

תשובה

שלום וברכה

תחנון נוהג גם במנחה קטנה.

הנוהג הוא שלא אומרים תחנון אחרי השקיעה, גם אם חזרת הש״ץ התחילה לפני השקיעה.

יש גם היגיון בעמדה הטוענת שכן אומרים, אולם היא צריכה להניח כמה הנחות, ובעיקר שיש קשר הדוק בין חזרת הש״ץ ובין התחנון, אולם כאמור - הנוהג הוא שלא אומרים.

כל טוב ויישר כוח על המניין