תחנון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/20 13:48 ט בשבט התשפ

שאלה

השאלה היא האם אדם יכול לבטל תחנון אם הוא מרגיש שהוא לא מסוגל להגיד מרוב שמחה בגלל אירוע שקרה (לא אירוע הלכתי )

ולמה?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התחנון איננו קשור למצב של שמחה, אלא הגדרת היום כיום צרה. ועל כן אין לאירוע פרטי מעמד בשאלת התחנון, מלבד חתן וכלה שאלו ימים טובים שלהם אבל אירוע מסויים לא קשור לנושא של תחנון.

אבל אדרבא כאשר יש לאדם שמחה מסוימת טוב לשתף עוד אנשים ולספר את השבח של הקב"ה, ואולי להגיד נשמת וכדו', ובכך לתת גם הודאה לקב"ה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ