תוכן המזוזה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/12/19 09:24 יח בכסלו התשפ

שאלה

שלום וברכה,

אגש מיד לעניין השאלה.

בספר דברים, פרק ו', כתוב "והיו הדברים האלה אשר אנכי מצוך היום...וכתבתם על מזזות ביתך ובשעריך". נדמה שהכוונה ב"הדברים האלה" היא למצוות שבפסוקים י' - כה'. מכאן שאלתי היא מדוע פסוקים אלה והמצוות שבהם אינם נכללים בתוכן המזוזה?

תשובה

שלום

מדוע בחרת דווקא את התחום הזה של הפסוקים? מה עם הפסוקים שבהמשך בפרק ז'? ומה עם הפסוקים שלפני כן - בסוף פרק ה' ובתחילת פרק ו'?

בנוסף, מה עם העובדה שהמצווה הזאת מופיעה גם בפרק י"א? על מה היא מוסבת שם?

אני מתכוון לומר, שבפשט הנראה בעינינו היינו יכולים לחשוב על כל מיני אפשרויות שכלפיהם מוסבות המילים 'הדברים האלה', אבל בקיום בפועל של המצווה אנחנו מקיימים על פי הפירוש המקובל שהועבר אלינו על ידי חכמי הדורות השונים מסיני ועד אלינו.

כל טוב