להשפיע מתוך החברה הדתית, או מהציבור הכללי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/08/22 04:59 ה באב התשפב

שאלה

שלום וברכה,

אנחנו גרות במקום שיש בו הרבה דוסים ואנשים מהחברה שלנו.

אנחנו מרגישות שטוב לנו בסביבה של אנשים כמונו, אבל מצד שני קשה לנו לחשוב שיש לנו אפשרות להשפיע על עם ישראל ואנחנו לא ממשות את זה.

ואנחנו ממש מבולבלות, נשמח לעצה

תשובה

שלום הילה ורחל

קודם כל תודה גדולה על השאלה, שאלה שמראה את מהות העם שלנו והתכלית שאנחנו שואפים אליה, ליצור שינוי לטובה בעולם. להשפיע על אנשים סביבנו.

אם הבנתי נכון אתן מרגישות נוח בסביבה שאתן מכירות אבל חושבות שמאחר והפועל שלכן יהיה בעיקר במקום שנושם יהדות מגיל קטן יותר משמעותי להשפיע במקום שבו אין את הידע הזה והחברה הזאת ולחבר אותם ליהדות.

דבר ראשון שחשוב לי לומר הוא שאין לנו לדעת באילו אנשים ניגע בפועלינו, גם בחברה דתית יש אנשים שצריכים עזרה כדי להשאר במסלול בדיוק כמו אנשים שלא גדלו בחברה דתית.

בעוד שהפעילות עצמה יכולה להיות שונה ההשפעה והסיוע משרת את אותה המטרה. עזרה לעם ישראל להשאר במסלולו ולהתקרב.

יכול להיות שיותר מתאים לכן באופי לעבוד עם אנשים רחוקים מהדת ולקרב בדרך מסויימת ויכול להיות שדווקא ההפך תוכלי ליצור שינוי משמעותי וגדול יותר עם אנשים מסביבה דתית, בשתי המקרים הקירוב לדת הוא החשיבות העיקרית.

נקודה נוספת שאני חושבת שכדאי להזכיר הוא שהסביבה שאיתה אנחנו עובדות ומשפיעות עליה, משפיעה עלינו במידה מסויימת בחזרה ולכן חשובה ההכרות הפנימית שלנו עם עצמינו לדעת איזה אנשים אנחנו רוצים לפגוש בשגרה שלנו וגם להתקדם תמיד ולעבוד על הקשר שלנו עם הבורא.

מקווה שעזרתי

תהילה