תביעה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 28/07/19 20:03 כה בתמוז התשעט

שאלה

בשבוע שעבר נערכה מסיבת בר מצווה לבני. בשל תקלה בחשמל בכל האזור הופסק זרם החשמל האולם. בעלי האולם רכשו מראש חיבור לגנרטור אך לא עלה בידם לחבר אליו את המזגנים באולם. אין צורך להוסיף את העוגות נפש של שהייה במקום עם שני מצננים פיראטים באמצע יולי. כמו כן בעלי האולם לאורך כל הערב הונו אותנו שהחשמל תכף חוזר זאת על אף שאורחים שהתקשרו לחברת חשמל שמעו מהם שהצפי לתיקון הוא בחצות כך שבברור ידעו שאין סיכוי שיחזור. הדבר גרם לעוגמת נפש רבה שהאורחים לא ישבו כימעט באולם והשימחה ניפגמה וכל התוכניות של הערב השתבשו. השאלה מבחינה הלכתית מה מותר לנו לעשות מבחינת פיצוי?? אציין שכעת חוסנו לאולם עומד על 24000 של. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

לפי מה שאתה מתאר, בוודאי שנגרם לכם צער ונזק גדול מכל העניין, ועליכם לקבל פיצוי על כך.

לקבלת הפיצוי, עליכם ולפעול על פי הסדר כדלהלן:

א. להגיע להסכם בניכם לבעל האולם, על גובה הפיצוי.

ב. ואם לא מגיעים להסכמה, לפנות לדין תורה.

ג. ואם אינו מוכן ללכת לדין תורה, לפנות לבית משפט.

ברכה והצלחה