שנת מדרשה או שנת חצי מדרשה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/05/19 19:26 כג באייר התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בחורה בת 19 אחרי שנת שירות ב'ה, ומתלבטת לגבי שנה הבאה

האם לעשות שנת מדרשה שלמה או לעשות חצי מדרשה בשילוב שירות

ההתלבטות העיקרית שלי באה ממקום של

'תמים תהייה עם השם אלוקיך'

האם שנת מדרשה יכולה חס וחלילה להפוך אותי לכופרת בגלל העניין שנכנסים לעומק של התורה והדת? או שאין סיכוי שמ שנת מדרשה אצא כופרת?

חשוב לי לדעת אם כדאי לי בתור בחורה מאוד דתייה לעשות מדרשה ודווקא כן להיכנס לעומקם של הדברים או להישאר כפי שאני

' תמימה' ולהמשיך בחיי הרגילים?

תשובה

לשואלת שלום,

הדבר מאוד מאוד תלוי בהתאמה של המדרשה לנפש המיוחדת שלך.

אני מציע לך ללכת לשלוש ארבע מדרשות כדי לבדוק איך את מרגישה בלימוד ובאווירה.

חשוב להגדיר מטרות לשנה הזו: אני רוצה להתקדם בעבודת השם, אני רוצה להחכים באופן הלכתי, אני רוצה להתחבר לדמות רבנית.

דוגמאות למדרשות שאני מכיר: מדרשת שובה בעפרה, מדרשת שירת חברון בקרית ארבע.

לגבי התמימות: אנחנו נמצאים בדור שבו כל דעה שאת עלולה לשמוע בחדרי חדרים במדרשה, בטוח תשמעי אותה בשנתיים הקרובות במדיה, בוואטסאפ או באתרי החדשות והדעות.

לכן אל לנו לחשוש להיחשף לשאלות קשות, מצד אחד. מצד שני, צריך לבחור מקום שהתשובות שתקבלי מתיישבות על נפשך ברוח התורה והנאמנות למסורת.

בהצלחה רבה! אפשר לשאול שאלות בהמשך.