שמירת שבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 20/04/20 11:37 כו בניסן התשפ

שאלה

אפשרי לאכול אוכל שהוכן בשבת אחרי שהשבת יוצאת? במידה ואני שומרת את השבת.

או שזה מבטל את השמירה מיידית

תשובה

שלום וברכה,

לגבי שאלתך, האם אכילת אוכל במוצ"ש שבושל בשבת מבטל את שמירת השבת שלך? אם שמרתה את השבת כיאות, זה לא מבטל את שמירת השבת שלך, אלא יש בכך איסור דרבנן, של איסור הנאה מחילול שבת.

ולגבי שאלתך, האם מותר לאכול מהאוכל שבושל בשבת, יש לדין זה מספר חילוקים.

בכל אופן, כאשר שלושת התנאים הבאים יתקיימו אפשר בשעת הצורך לאכול את האוכל שבושל בשבת:

א. האוכל לא בושל בעבורך.

ב. באכילתך את האוכל, אינך מחזק עוברי עבירה.

ג. צריך לוודא שבזמן אכילתך את האוכל שבושל בשבת במוצ"ש, עבר מספיק זמן שאם אתה הייתה מבשלו במוצ"ש, האוכל היה מוכן ("בכדי שיעשו").

ברכה והצלחה