שמירת עיניים ויחס לבת זוג

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/01/20 09:14 כב בטבת התשפ

שאלה

שלום וברכה, בן זוגי,אדם מאמין, מתעקש על כך שתמונות של נשים שלבושות בחוסר צניעות וכן הסתכלות בסרטונים ובסרטים על נשים פרובוקטיביות ואילו ערומות,הן דבר תקין מבחינתו ואין בכך דבר. ובקשותיי שיסיר נשים שמפרסמות תמונות בבגדים לא צנועים מהפייס' , או שיסיר את מבטו כשיש נשים ערומות בסצינה זו או אחרת בסרט פעולה - טוען שבקשותיי הזויות ולא מציאותיות.שלא מדובר בנשים שהוא רואה במציאות,אלא בסרט. שהתמונות לא עושות לו דבר. מעבר לעניין המוסרי וההילכתי-פוגע בי שהוא נותן מקום לעיניו לראות גופים של נשים אחרות. שאלותיי- מבחינה הלכתית האם אני טועה? הוא לא צריך להימנע המראות הללו? ודבר שני- כבנזוג אל בת זוג,אם אני אומרת לו שזה פוגע בי כאישה, אין הגיון רגשי בכך שיחדל מכך?

תודה לרב על תשובותיו

תשובה

שלום

את צודקת בהחלט, והרגשותייך ומחשבותייך הם מדויקים.

מבחינה הלכתית, בוודאי שאסור לגבר להסתכל על אישה בכלל, כלומר התמקדות, ולא ראיה בעלמא, ובנוסף, הוא חייב לעשות כל שביכולתו להימנע מלראות נשים חשופות. חשופות זה אומר שחושפות חלקים שאמורים להיות מכוסים (מעל המרפק, מעל הברך, מתחת לצוואר וכיו"ב).

כמובן, שצריך לזכור שזה ניסיון מאוד קשה, והיצר הזה הוא אחד היצרים הכי חזקים שבאדם, אם לא החזק שבהם.

אמנם, כל אחד מבני הזוג איננו אחראי לעבודת ה' של בן/בת זוגו (כמו שמובן, שאחד מבני הזוג לא אמור להגיד לשני שהוא לא מספיק מקפיד על שמירת הלשון או לא מספיק מכוון בתפילה), אבל כאן אנחנו מגיעים לשאלתך השנייה.

בוודאי ובוודאי שזה הדבר הכי נורמלי וטבעי שזה מפריע לך (וזה בכלל לא משנה אם זה אכן עושה לו משהו או לא).

היעלה על הדעת שגבר יהיה אדיש לכך שאשתו קושרת קשרים רגשיים עם גבר אחר או שהיא נוגעת בגברים אחרים או חושפת עצמה בפניהם? בוודאי שלא.

היעלה על הדעת שאשה תהיה אדישה לכך שבעלה מסתכל על נשים אחרות או קושר איתן קשרים רגשיים? בוודאי שלא.

הן המגע הגופני, הן מבט העיניים והן היחס הרגשי של כל אחד מבני הזוג אמור להיות מיוחד ושמור רק אל בן/בת זוגו.

הגוף הנשי היחיד שגבר אמור לראות זהו גופה של אשתו.

במובן מסוים זה שקול לכך שהאשה תחשוף עצמה בפני גברים אחרים. האם בעלך היה אדיש חלילה לדבר נורא שכזה?

אחרי ההבנה שאת אכן בריאה ונורמלית ברגשותייך, צריך לחשוב בחכמה איך נכון לפעול כדי לתקן את המצב, בלי להרוס את הבית.

את צריכה לבטא שוב ושוב, ועד כמה שניתן מתוך קירבה ולא מתוך ריחוק, עד כמה שהדבר מפריע לך, בדגש על הפגיעה בך ועל הכאב שלך, ולא בדגש על הביקורת על החיסרון שלו. את בהחלט יכולה גם להדגיש את הקושי שלך להיות איתו יחד בקשר האינטימי, כשאת יודעת שאת לא היחידה שהוא רואה.

בהנחה שזה לא יועיל, ולא יופיע אפילו הרצון להתחשב ברגשותייך, יש בהחלט מקום לשקול לפנות לייעוץ ואף טיפול זוגי.

אם הוא לא מוכן לשום כיוון של פתרון, את צריכה להבהיר לו שיש פה סוג של קו אדום, ושבמובן מסוים זה כמו בגידה מבחינתך.

ועל אף החריפות של מה שכתבתי, תעשי כל מאמץ להחזיק את הבית, ולא לתת לא ליפול, כי קשה לתאר עד כמה פירוק בית הוא נורא, וזה ממש המוצא האחרון כשכלו כל הקיצין.

מקווה שדבריו יסייעו, ואם לא, את מוזמנת לחזור ולשאול.

כל טוב ובהצלחה רבה