שמירת נגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/07/19 12:57 כא בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב.

רציתי לשאול למה צריך לשמור נגיעה מהשיער- שאלתי כבר כמה ועדין לא הבנתי.

גם ככה מה שמפריד בין השיער עצמו לגוף זה כמעט כלום ואפשר לתלוש את זה בשניה ואם זה כבר לא עלי ניראלי שברור שלא צריך לשמור מזה נגיעה ואני מבינה שמרגישים את זה אבל גם מרגישים חפצים או מקל שאפשר לגעת בזה אחד בשני. בנוסף לזה אמרו לי על הקירבה שזה יוצר- לפי איך שאני מרגישה את הקירבה אז מלדבר אפשר הרבה יותר להיתקרב וגם יותר קרובים.

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אסור לגעת בשער של אשה זרה, כפי שאסור לגעת בשער אשה שהיא נידה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ