שמירת נגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/10/19 21:12 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום וברכה,

אני חוזרת בתשובה זמן די רב וגם הבן זוג שלי,

אנחנו ביחד כ3 וחצי שנים.

אנחנו שומרים נגיעה עד כמה שאפשר ובעיקר לא שוכבים לפני החתונה,

בשנה האחרונה הנושא החל להציק לי נורא. אני מרגישה שאנחנו בשלים לחתונה ולהתקדמות אינטימית בשלב היחסים.

הנושא של החתונה עולה כבר זמן רב אבל אני לא רואה התקדמות ממשית מבן זוגי. אני יודעת שהוא רוצה בכך אבל ככל שעובר הזמן אני רק מתאכזבת ולא מבינה למה הוא לא מציע לי.

מצד אחד אני מנסה להלחם ולשמור נגיעה עד כמה שאפשר.

אבל איך ניתן גם להסביר שהגעתי לגיל הפורקן שלי ואני רוצה לעלות שלב ביחסים?

בכל פעם שהוא שואל אותי למה אני כל כך לחוצה להתחתן נעלמות לי המילים ואני לא מסוגלת להסביר את עצמי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שאתם חוזרים בתשובה, בודאי יש איזה דמות רבנית או רוחנית שאתם מקושרים עמה, לכן כדאי לדבר עם דמות זאת שהיא תבוא אתכם למפגש של כולכם, וכן יש היום ב"ה יועצי נשואין דתיים שיש להם יראת שמים ואפשר להשתמש בהם לפתור את הבעיה שהעלת. בד"כ בעיות כאלו נפתרות, אבל צריך ייעוץ מקצועי.

גמר חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ