שמירת נגיעה וחטא חמור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/04/20 11:58 ג באייר התשפ

שאלה

אני יודעת שאני לא דתייה אבל אני יכולה להגדיר את עצמי כמסורתית

ולא רק זאת אלא מאמינה מאד חזק, כבר שמרתי כמה שבתות ואני לגמרי רואה תהליך של התקרבות לאמונה ולקדוש ברוך הוא

ובאמת שרציתי לשמור את עצמי עד לחתונה ואמרתי שאעשה כך

אך בעולם החילוני שבו אני שוהה זו לא גישה נפוצה

וחשבתי שאחזיק מעמד עד שפגשתי את בחיר ליבי

יש בינינו אהבה כל כך עמוקה , אחרי חודשיים זה היה ברור לשנינו שזה לתמיד , הוא אמנם לא הציע

אבל מרגישים דבר כזה

ובגלל שידעתי שהוא האחד והיחיד קיימנו יחסים

עכשיו אני מתחרטת על זה

לא בגלל שאני לא אוהבת אותו , אני מאד שמחה שזה קרה איתו, הוא הראשון וכנראה יהיה גם היחיד שלי , אבל אני מתחרטת שלא שמרתי עד לחתונה

ועכשיו אני יעמוד בחופה לא בתולה

וזה מצער אותי מאד

חושבת שאלוקים ציפה ממני ליותר

אבל זה כבר קרה

מה אוכל לעשות מכאן והלאה , עשיתי מעשה שאין להשיבו אחורה , מה לעשות ?

תשובה

שלום

את מה שאי אפשר להשיב אחורה זה את המציאות הפיזית של גופך.

אבל את המציאות הרוחנית שלך, לא רק שאפשר להשיב אחורה, אלא אפשר אף להעלות אותה עוד למעלה למעלה.

אלוקים ברא את העולם, וברא בו בני אדם עם בחירה חופשית, שיכולים לבחור בטוב ולעשות דברים עליונים ונפלאים ויכולים לבחור ברע ולרדת לעמקי תהומות עם מעשים נוראיים.

ואותו בורא של העולם גם ברא בו מציאות של תשובה. 'תשובה' הכוונה לכך שהאדם אמור להיות כל הזמן בתהליך של עילוי והתקדמות. וזה גם אומר שהוא נתן לאדם כח מיוחד שבו הוא יכול לתקן גם את חטאי העבר, ואפילו את הפשעים היותר גדולים. הכח הוא עד כדי כך גדול, שברמות עליונות של תשובה, האדם יכול אפילו להפוך את פשעיו החמורים לזכויות (יש לכך כמה הסברים, אבל לא נכנס לזה כרגע). זה נכון עד כדי כך, שחז"ל אמרו ש'במקום שעומדים בעלי תשובה, אפילו צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד'.

לדברים הללו יש מקורות רבים מאוד בתנ"ך, בדברי חז"ל בראשונים ובאחרונים, ואציין רק מעט מהם כדי שתוכלי לראות ולהעמיק בהם - יחזקאל פרק י"ח ופרק ל"ג, הלכות תשובה לרמב"ם, ואורות התשובה של הרב קוק.

לסיכום - נכון שאת תיכננת להגיע לחתונה במצב פיזי מסוים, והדבר הזה לא יתממש. אבל ידייך לקבוע איך תיראה התקופה עד לחתונה, באיזה מצב רוחני תגיעי לחתונה ואיזה בית תבנו ביחד. הדברים הללו חשובים לאין ערוך יותר מהמצב הפיזי שלך.

תנצלי את מה שקרה לעליה ולהתקדמות, ואלוקים, שכבר עכשיו מאוד שמח בך ובחרטה שלך על מה שקרה, ישמח בך עוד הרבה יותר, בתור בת נאמנה.

אין נפילה שאי אפשר לקום ממנה. כל עוד הנר דולק אפשר לתקן.

כל טוב