שמירת נגיעה בפיקוח נפש אמיתי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/12/19 00:19 כד בכסלו התשפ

שאלה

כתוב בגמרא שעריות זה יהרג ובל יעבור.

היה לי איזה דילמה עם עצמי, מה קורה אם אני עכשיו רואה מישהי שצריך לעשות לה החייאה, כולל הנשמה מפה לפה, האם אני יכול ללכת להציל אותה?

צד אחד פיקוח נפש

וצד שני לפי מה שהבנתי בערך, כל נגיעה עם אישה זה ייהרג ובל יעבור מחוץ מקרים בודדים שאני לא יודע עליהם.

יכול להיות שיהיה לך חס וחלילה הנאה מזה ויכול להיות שלא... ומה עושים אם זה יכול להביא לך הנאה? והאם אפשר אם אתה בכלל לא חושב על ההנאה/ שאין הנאה כביכול בזה?

אשמח שתהנו, זה מאוד מאוד חשוב, תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין שום שאלה בנושא זה חייבים לענות, והגמ' אומרת שאדם שרואה אישה בנהר ולא עוזר לה, הרי זה מוגדר כחסידות של שטות, ולכן אין דבר שעומד בפני פקו"נ, לא משנה אם הניצול איש או אשה.

שבוע טוב

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ